Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ 2013

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΔΡΟΓΕΩΛΟΓΙΑΣ (Ε.Ε.Υ.) και το ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (Γ.Π.Α.), επ’ ευκαιρία της «Παγκόσμιας Ημέρας Νερού 2013» σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα:
 «Σύγχρονα Προβλήματα Υδατικής Πολιτικής»
 Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013 και ώρα 11:00 στο Συνεδριακό Κέντρο «ΚΡΥΑΣ» του Δήμου Λιβαδειάς.
Η εκδήλωση αποσκοπεί στην ενημέρωση του κοινού και στην ευαισθητοποίησή του σε θέματα που αφορούν τη διαχείριση των υδάτινων πόρων.
Το 2013 καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ ως το «Έτος Παγκόσμιας Συνεργασίας για το Νερό», την στιγμή που το φυσικό αυτό αγαθό έχει γίνει αιτία συγκρούσεων σε αρκετές περιοχές του κόσμου, με σκοπό τον έλεγχο των υδατικών αποθεμάτων. Στόχος του Διεθνούς Έτους Παγκόσμιας Συνεργασίας 2013 είναι να ευαισθητοποιήσει όλους τους ανθρώπους του πλανήτη σε μια συνεργασία για το νερό που θα πρέπει να είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση, καθώς η συνεργασία για τους υδάτινους πόρους μπορεί να είναι το προοίμιο για τη συνεργασία και σε άλλους τομείς της κοινωνίας.
 Η καθιέρωση του Διεθνούς Έτους Νερού 2013 αποσκοπεί επίσης στην ανάδειξη των προκλήσεων σε θέματα υδατικής πολιτικής, λόγω της αυξανόμενης ζήτησης σε νερό, καθώς και σε ζητήματα πρόσβασης, διανομής και προσφοράς υπηρεσιών που σχετίζονται με το νερό.
Αυτή την περίοδο η χώρα μας διέρχεται μια σοβαρή οικονομική κρίση, η οποία αντικατοπτρίζεται στην έλλειψη διαφόρων βασικών αγαθών. Πέραν των δυσκολιών αυτών που έχουν προκύψει, θεωρούμε ως επιτακτική ανάγκη αναγνωρίσεως του ανθρώπινου δικαιώματος στο νερό, τονίζοντας ότι «το νερό δεν είναι ένα προϊόν προς διάθεση με σκοπό το κέρδος, αλλά ένα δημόσιο αγαθό που ανήκει σε όλους».
Σήμερα, η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση του νερού σε συνδυασμό με ένα ευμετάβλητο περιβάλλον καθιστά την ολοκληρωμένη διαχείριση του νερού αναγκαία.
 Η παρουσία σας θα είναι τιμή μας.
 Για την Οργανωτική Επιτροπή
 Ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Υ.
Γεώργιος Σταμάτης, Καθηγητής Υδρογεωλογίας Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Δεν υπάρχουν σχόλια: