Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Μήνυμα συμπαράστασης, της Ομοσπονδίας Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου " Η ΑΛΚΥΩΝ ", προς τους κατοίκους της Χαλκιδικής.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ
  Το Δ.Σ της Ομοσπονδίας Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου « Η ΑΛΚΥΩΝ » συμπαρίσταται στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής και καταγγέλλει την αστυνομική βία και καταστολή των κινητοποιήσεών τους, τις προσαγωγές κατοίκων , την παράνομη λήψη γενετικού υλικού πολιτών, την εισβολή των ΜΑΤ και ΕΚΑΜ στα χωριά τους, την επίθεση σε μαθητές σχολείων και τέλος την ποινική στοχοποίηση του αγώνα τους.
 Εδώ και αρκετά χρόνια οι κάτοικοι της περιοχής αντιστέκονται σθεναρά στους σχεδιασμούς των εταιριών εξόρυξης και του κράτους για να υπερασπιστούν τον τόπο τους και την ζωή των παιδιών τους.
 Όλη πια η νοήμων Ελλάδα θεωρεί συμφέρον της την προστασία και τη διατήρηση στο διηνεκές:
- των χαρακτηριστικών του γεωλογικού υπόβαθρου
- την εξασφάλιση της υγιούς και αειφόρου τροφοδοσίας των υδάτινων πόρων
 - την αδιατάρακτη επιβίωση της τοπικής χλωρίδας και πανίδας
- την δασοκάλυψη
- την γεωργοκτηνοτροφική απασχόληση.

Όλα τα πιο πάνω συνθέτουν την αισθητική του τοπίου και εξασφαλίζουν την ποιοτική και αειφόρο κατοίκηση των ημιαστικών περιοχών μας σε συνδυασμό με την μόνιμη τουριστική κίνηση. Οποιαδήποτε άλλη «ανάπτυξη» που καταστρέφει για πάντα τη γη,καταδικάζει μακροχρόνια σε μαρασμό και ερημοποίηση κάθε τόπο, όσο χρυσό και να παράγει.
 Παραγωγή που έτσι και αλλιώς έχει ημερομηνία λήξης και μετατρέπει παραγωγικές περιοχές απείρου φυσικού κάλλους σε κρανίου τόπο, αποκομίζοντας υπερκέρδη μόνο στους ¨χρυσοθήρες¨ οι οποίοι όπως εμφανίστηκαν ένα πρωινό θα φύγουν νύχτα. Γη στην οποία για χιλιετίες ζούσαν με τον Ελληνικό τρόπο ζωής δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι και που θα εξακολουθούν να ζουν αφου τους το επιτρέψει η δική μας γενιά.
 Επειδή και στον Κορινθιακό κόλπο αντιμετωπίζουμε παρόμοια προβλήματα ακόμη και μέσα στην προστατευόμενη περιοχή του Δελφικού Τοπίου και μνημείου της UNESCO, όπου εταιρείες ανασκαλεύουν τα σωθικά της γης μας χωρίς κανένα έλεγχο, χωρίς αποκατάσταση του περιβάλλοντος, ενώνουμε τη φωνή μας και τη δράση μας με τους κατοίκους της Χαλκιδικής. Αγωνιζόμαστε όλοι μαζί για γη και ελευθερία και τους δηλώνουμε ότι θα συμμετέχουμε με κάθε δυνατό τρόπο στις κινητοποιήσεις που διοργανώνονται, πιστεύοντας ότι η δικαίωση του αγώνα τους θα είναι καθοριστική και ελπιδοφόρα σε πανελλαδικό επίπεδο.
ΟΧΙ στις ερημοποιήσεις μέσω εξορύξεων. 
ΟΧΙ στις φτωχοποιήσεις μέσω υποσχέσεων.
ΝΑΙ στην ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων και πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας μας. Θέλουμε ανάπτυξη και εργασία για όλους σε υγιείς και όμορφους τόπους που απλόχερα μας προσφέρει η ελληνική φύση για τις σημερινές και επόμενες γενιές.
 Για το Διοικητικό Συμβούλιο
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ  ΔΗΜΟΣ                      ΚΕΛΛΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: