Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

«Ποτέ ξανά Ελλάδα».

Αυτό αναφέρουν δεκάδες τουρίστες σε διαδικτυακές ιστοσελίδες.


"Απολαμβάνουν" τον ελληνικό ήλιο ... αλλά όχι ακριβώς, όπως το είχαν φανταστεί! Η ταλαιπωρία των τουριστών στην Ελλάδα κάνει το γύρο του κόσμου, αποτρέποντας από το να ταξιδέψουν στην Ελλάδα εκείνους που ονειρεύονταν ένα ταξίδι στη χώρα των μύθων, του πολιτισμού και των δαντελωτών ακρογιαλιών.
Απίστευτα αυτά που γίνονται στην χώρα της παράνοιας! Δεν υπάρχει αμφιβολία. Μετά την κρίση στη βόρειο Αφρική όπου γινόταν χαμός και όλοι ευελπιστούσαν για άνοδο του τουρισμού, έσοδα και ώθηση στην ζήτηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος να οι κινητοποιήσεις που πλήττουν καίρια τις κρουαζιέρες αλλά και τις πτήσεις αφού δεκάδες μεγάλες εταιρείες άλλαξαν ή ακύρωσαν δρομολόγια. Οι τουρίστες δεν κατεβαίνουν στα λιμάνια να ξοδέψουν τα χρήματά τους ενώ εμφανίζεται πλέον μειωμένη η ζήτηση.

Aλλαγές στα δρομολόγιά τους πραγματοποίησαν μεταξύ άλλων τα πλοία Αρμονία, Solstice, Voyager of the Seas, Zenith, Ruby Princess, Voyager of the seas, Navigator of the Seas, Spleder of the Seas.
Επιπρόσθετα, τόσο η τοπική οικονομία όσο και κατά προέκταση η εθνική θα έχει τεράστια απώλεια εσόδων. Και αυτό γιατί από τη μία οι επιβάτες προτιμούν να παραμένουν στα πλοία παρά να επισκέπτονται την Αθήνα ή άλλα αξιοθέατα, από φόβο και ανησυχία για πιθανή ταλαιπωρία από τις κινητοποιήσεις ή πιθανούς αποκλεισμούς.

Από την άλλη, οι αναποφάσιστοι τουρίστες που αναζητούν μια καλή ευκαιρία και προσφορά της «τελευταίας στιγμής» για να κλείσουν τις διακοπές τους, είναι σίγουρο ότι θα απογοητευτούν, θα επηρεαστούν από τα αρνητικά αυτά γεγονότα και θα στραφούν φυσικά στους άμεσους ανταγωνιστές μας που είναι η Τουρκία, Ισπανία, Ιταλία.

Και σίγουρα η ζημιά δεν είναι μόνο για αυτούς που ασχολούνται άμεσα ή έμμεσα με αυτόν αλλά και για όλη την κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: