Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Προτρέπουμε τα παιδιά να πίνουν υγρά


Στις ζεστές μέρες του καλοκαιριού τα παιδιά επιβάλλεται να καταναλώνουν πολλά υγρά. Ιδιαίτερα όταν ασκούνται ή έχουν έντονη δραστηριότητα, καλό θα ήταν να τα παροτρύνουμε κι εμείς προς αυτή την κατεύθυνση.

Καλό θα ήταν λοιπόν να τα προτρέπουμε να πίνουν υγρά κάθε 20 λεπτά στα διαλείμματα του παιχνιδιού ή της άσκησής τους, για να αποφύγουμε δυσάρεστα φαινόμενα όπως είναι η αφυδάτωση.

Τα συμπτώματα που παρουσιάζει ένα παιδί που έχει αφυδατωθεί είναι: στεγνό και ξηρό στόμα, πονοκέφαλος, ζαλάδα, ατονία, κράμπες και φυσικά δίψα, αν και αυτό το τελευταίο δεν είναι απολύτως απαραίτητο!

Αν υποψιαστούμε ότι το παιδί μας έχει αφυδατωθεί, πρέπει να του χορηγήσουμε νερό, κυρίως τις πρώτες ώρες προτού να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες σε ένα νοσοκομείο ή από το γιατρό σας.

Αργότερα, ο γιατρός θα σας υποδείξει αν επιβάλλεται η λήψη υγρών που θα αναπληρώνουν και τους χαμένους ηλεκτρολύτες του οργανισμού του.

Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι οι στερεές τροφές δεν αντεδείκνυνται σε περίπτωση αφυδάτωσης! Αντίθετα, είναι απαραίτητο ο οργανισμός να τραφεί όσο το δυνατόν καλύτερα για να ανταπεξέλθει.

Πηγή: mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: