Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Τον επιζώντα του Διστόμου Αργύρη Σφουντούρη συνάντησε ο Τσίπρας

Συνάντηση με τον επιζώντα της σφαγής του Διστόμου, Αργύρη Σφουντούρη είχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
Οι πολεμικές αποζημιώσεις μονοπώλησαν τη συζήτησή τους.
 Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά τη 30λεπτη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Κώστας Ήσυχος, ο Αργύρης Σφουντούρης ανέφερε ότι ζήτησε από τον κ. Τσίπρα «να συνεχίσει τον αγώνα που ξεκίνησε, κυρίως βέβαια στο θέμα των αποζημιώσεων -που παλεύω εγώ εδώ και 20 χρόνια με τη Γερμανία και εύχομαι παρά πολύ να ανοίξουμε τον δρόμο που πάντα προσπαθούν να τον κλείσουν οι Γερμανοί».

 Όπως ανέφερε ο κ. Σφουντούρης, ο πρωθυπουργός τού είπε πως θα συνεχίσει με κάθε τρόπο και ότι υπάρχει ένα διεθνές συμβούλιο εμπειρογνωμόνων που θα δείξει τι μπορεί να γίνει, να βρεθεί νομικά ο καλύτερος δρόμος για την αντιμετώπιση του θέματος.
 Σε ερώτηση εάν θα συμμετάσχει στην επιτροπή της Βουλής για τις γερμανικές οφειλές, είπε ότι του έχει ζητηθεί και πως συμμετάσχει ούτως ή άλλως με τον αγώνα που έχει κάνει. Σε άλλη ερώτηση, εάν θα δεχόταν να συμμετάσχει εφόσον τον προσκαλούσαν, είπε ότι θα δεχόταν και πως πολλές φορές είναι και καλύτερα να γίνονται παράλληλες κινήσεις.
 Ο πρωθυπουργός χάρισε στον κ. Σφουντούρη ένα ομοίωμα περιστεριού που συμβολίζει την Ειρήνη και εκείνος του έδωσε το βιβλίο του με τίτλο «Πενθώ για τη Γερμανία», που κυκλοφόρησε προ εβδομάδας.
 ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΚΟΣ
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: