Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Λάδια μαυρίσματος: Πόσο επικίνδυνα μπορεί να είναι;;

Είτε ετοιμάζεστε να πάτε στην παραλία είτε βρίσκεστε ήδη εκεί θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με την ηλιοθεραπεία (καλό είναι να την αποφύγετε), να φοράτε πάντοτε αντηλιακό και να αποφεύγετε τα λάδια μαυρίσματος.
Γνωρίζοντας τους κινδύνους της έκθεσης στον ήλιο χρησιμοποιώντας προϊόντα όπως λάδια μαυρίσματος μπορεί να σας βοηθήσουν και να σας κρατήσουν προστατευμένους από τις βλαβερές ακτίνες του .
 Καρκίνος
 Τα λάδια μαυρίσματος από μόνα τους δεν αποτελούν επιβλαβή προϊόντα για τον ανθρώπινο οργανισμό αλλά αυτά που χρησιμοποιούνται κατά την διάρκεια της ηλιοθεραπείας μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα. Η παρατεταμένη έκθεση σε επιβλαβή υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου μπορεί να προκαλέσει τα καρκινικά κύτταρα του δέρματος για την ανάπτυξη, που οδηγεί σε σοβαρές ιατρικές επιπλοκές στο μέλλον.
Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου, οι γυναίκες που κάνουν solarium πάνω από μία φορά το μήνα έχουν 55% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν κακόηθες μελάνωμα, την πιο θανατηφόρα μορφή καρκίνου του δέρματος.

 Γήρανση του δέρματος
 Εκτός από την αύξηση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του δέρματος, η παρατεταμένη έκθεση στις υπεριώδεις ακτίνες, φυσικά και τεχνητά, μπορούν να βλάψουν τα κύτταρα του δέρματος σας και να τους προκαλέσει πρόωρη γήρανση.
Σύμφωνα με το Ίδρυμα Καρκίνου του δέρματος, μέχρι 90 τοις εκατό από τα σημάδια της γήρανσης του δέρματος προέρχεται από την έκθεση στον ήλιο. Σημάδια της γήρανσης του δέρματος περιλαμβάνουν ρυτίδες, καφέ κηλίδες ή μπαλώματα.
 Πρόληψη
 Εάν εξακολουθείτε να αισθάνεστε την ανάγκη να μαυρίσετε, παρά τους κινδύνους που προαναφέραμε, υπάρχουν τρόποι που μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας και εξακολουθώντας να φαίνεστε μαυρισμένοι. Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε λάδια μαυρίσματος, χρησιμοποιήστε κάποιο που να έχει δείκτη προστασίας ώστε να αποκλείσετε ορισμένες από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Βέβαια τα περισσότερα λάδια έχουν πολύ μικρό δείκτη προστασίας (από 4 έως 8 SPF) ενώ από τους επιστήμονες συνιστάται δείκτης τουλάχιστον 15 SPF.
Επίσης, σας συμβουλεύουμε να μην κάνετε solarium καθώς εκπέμπει υπεριώδη ακτινοβολία, η οποία είναι επιβλαβής για τον ανθρώπινο οργανισμό σύμφωνα με το Αμερικανικό Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών.
 Αντί για ηλιοθεραπεία στην παραλία ή, ακόμη χειρότερα solarium, υπάρχουν άλλες υγιείς εναλλακτικές λύσεις για να πάρετε ένα χρυσαφένιο χρώμα. Το μαύρισμα με σπρέι μπορεί να γίνει επαγγελματικά σε ένα spa ή ακόμη και στο σπίτι. Υπάρχουν επίσης και λοσιόν που περιέχουν ειδικά συστατικά και μετά από λίγες ημέρες εφαρμογής μπορείτε να πετύχετε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα χωρίς να κινδυνεύετε από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Τέλος, υπάρχουν και ορισμένα make-up με τα οποία μπορείτε να πετύχετε ένα υπέροχο μαύρισμα με χρυσαφένια λάμψη.http://troktiko-blog.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: