Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Πέρυσι στο Δίστομο φέτος στην Καρδίτσα. Αήττητος πρωταθλητής ο Γ.Σ. Αντίκυρας.

Το παιχνίδι έχει τελειώσει ο ηλεκτρονικός πίνακας του κλειστού γυμναστηρίου της Καρδίτσας δείχνει HOME- GAST 0-3 τα παιδιά της Αντίκυρας γίνονται ένα κουβάρι και πανηγυρίζουν ενώ οι διακόσιοι περίπου θεατές όρθιοι χειροκροτούν.  Η νικήτρια  ομάδα του τελικού του final four παμπαίδων κεντρικής Ελλάδος 2014-15 είναι ο Γ.Σ. Αντίκυρας.
Τα παιδιά της Αντίκυρας κατάφεραν κάτι το μοναδικό: Αήττητοι νίκησαν εντός κι εκτός έδρας τις ομάδες του Βόλου, της Λαμίας, της Λάρισας, της Δεσκάτης Γρεβενών και στον τελικό την γηπεδούχο Καρδίτσα με σκορ 3-0. Έκαναν όλους να μιλούν γι αυτούς. Χωρίς να χάσουν ούτε ένα σετ στους αγώνες παίζοντας όμορφο βόλεϊ εισέπραξαν πολλά μπράβο και παρατεταμένα χειροκροτήματα από γονείς, φίλους κι αντιπάλους.

 Την ώρα της απονομής όταν ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρικής Ελλάδος κος Γάτος αναφώνησε: 1η θέση Γ.Σ. Αντίκυρας. Η συγκίνηση ήταν μεγάλη, όλοι πανηγυρίσαμε αλλά μέσα από το μυαλό μου πέρασε γρήγορα (στα λίγα δευτερόλεπτα που διήρκησε η απονομή των μεταλλίων), το πώς και που προπονούνται αυτά τα παιδιά. Μάλλον πρόκειται για ήρωες, το πόσο δύσκολες και αντίξοες είναι οι συνθήκες στο χώρο που γυμναζόμαστε, μια τόσο μεγάλη χαρά παράλληλα με τόσο μεγάλη πίκρα κι απογοήτευση που με δυσκολία κατάφερα να κρύψω. Μπράβο στον Δημήτρη στον Παναγιώτη, στον Γιάννη, στον Λουκά, στον Άγγελο, στον Ηλία,  στον Θανάση, στον Δήμο, στον Γιώργο Γερακιό και Γιώργο Ντόσκορη, μπράβο στον Θανασάκη και στον Ματέο, τους δύο μικρούς της παρέας μας, μπράβο και στους γονείς των παιδιών που ήταν μαζί μας, μπράβο και στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου που είναι πάντα δίπλα μας.
Μαζί μ΄ αυτή τη μεγάλη επιτυχία των αγοριών ήρθε και μία άλλη αθόρυβη αλλά πολύ σημαντική  επιτυχία των παγκορασίδων μας. Κι αυτή η επιτυχία παίρνει μεγάλες διαστάσεις αν αναλογιστεί κανείς ότι τα κορίτσια υστερούσαν ηλικιακά δυο χρόνια από τους περισσότερους αντιπάλους μας.  Συγκεκριμένα η ομάδα μας απαρτίζετε από επτά κορίτσια της ΣΤ΄ Δημοτικού και πέντε κορίτσια της Β΄ Γυμνασίου ενώ οι αντίπαλες ομάδες είχαν επί το πλείστον αθλήτριες Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου.
Τα αποτελέσματα:
 Αντίκυρα – Μεδεών 0 - 3
 Μεδεών -  Αντίκυρα 0 - 3
Αντίκυρα – Αταλάντη 3-1
Αταλάντη - Αντίκυρα 1-3
Αντίκυρα – Μαλεσίνα 3-0
Μαλεσίνα - Αντίκυρα 0-3
Αντίκυρα – Αμφίκλεια 3-0
Αμφίκλεια -  Αντίκυρα 0–3
Αντίκυρα – Λιβαδειά 3-1
Λιβαδειά - Αντίκυρα 3-0
Αντίκυρα – Ιτέα  3-0 και
Ιτέα - Αντίκυρα  3–2
Οι αντίπαλες ομάδες τόσο των αγοριών όσο και των κοριτσιών (εκτός του Μεδεώνα) είναι χαρακτηρισμένες με αστερίσκο γιατί όλες έχουν το δικό τους κλειστό γυμναστήριο και τα παιδιά τους προπονούνται κάτω από τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Τα δικά μας παιδιά ΗΡΩΕΣ προπονούνται μέσα σ΄ένα πολύ μικρό ακατάλληλο χώρο που περιτριγυρίζεται από κολώνες σίδερα καλοριφέρ και πολύ-πολύ νερό όταν βρέχει. Κάποτε μες στον χειμώνα δεν κάνουμε προπόνηση λόγω βροχής.
Και παρότι όλοι αυτοί που ασχολούνται με τα κοινά του χωριού, γνωρίζουν  το πρόβλημα γνωρίζουν τις επιτυχίες μας εδώ και χρόνια, γνωρίζουν ότι περίπου 70 παιδιά αθλούνται κάτω από άσχημες συνθήκες, γνωρίζουν ότι πόθος όλων αυτών των παιδιών της Αντίκυρας αλλά των γονιών τους είναι να τελειώσει επιτέλους η ιστορία με το μισόκλειστο γυμναστήριο, δεν συγκινούνται αδιαφορούν και ρίχνει ο ένας την ευθύνη στον άλλο για την μεγάλη καθυστέρηση   που έχει το έργο με την επωνυμία « ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ»
Εγώ προσωπικά ο προπονητής των ομάδων Γουγούσης Δημήτρης άκουσα πολλές φορές δια στόματος προέδρου αντιπροέδρου και συμβούλων να μου λένε: Δημητράκη σε τρείς μήνες το κλειστό θα είναι έτοιμο. Δημητράκη πριν το Πάσχα  το κλειστό θα είναι έτοιμο. Δημητράκη το πολύ μέχρι το καλοκαίρι το κλειστό θα είναι έτοιμο. Δημητράκη είναι θέμα χρόνου πότε θα ξαναρχίσουν οι εργασίες. Δημητράκη ας μη λέμε μεγάλες κουβάντες αλλά ήμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Δημητράκη το κλειστό είναι πρώτη προτεραιότητά μας.   Κι ο Δημητράκης ήταν 38 έγινε 53 κι ακόμα περιμένει….
ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ήσασταν υπέροχοι και κάνατε όλο το χωριό να αισθάνεται περήφανο για σας. Είσαστε όλοι μέσα στην καρδιά μου.
Ο προπονητής σας.





2 σχόλια:

Γιάννης Κουμπογιάννος είπε...

Πολλά συγχαρητήρια. Είχα τη χαρά να γνωρίσω από κοντά αυτή την ομάδα μέσα από τις προπονήσεις και τους αγώνες καθ’ όλη τη διάρκεια της σαιζόν και να καταλάβω γιατί έχει καταφέρει ένα μικρό χωριό όχι μόνο να κοιτάει στα μάτια αλλά σχεδόν να «τρομοκρατεί» ομάδες πόλεων αρκετών δεκάδων χιλιάδων κατοίκων.
Η πολύ καλή δουλειά που γίνεται, η αγάπη γι αυτό που κάνουν, το όμορφο κλίμα που επικρατεί και φυσικά η αθλητική αξία των παιδιών είναι μερικοί από τους λόγους που η υπέροχη αυτή παρέα με την καθοδήγηση ενός ικανότατου και ακούραστου προπονητή έχει πετύχει να ακουστεί και να διαφημιστεί η λέξη «Αντίκυρα» πανελλαδικά.
Θεωρώ απόλυτα δικαιολογημένη τη πικρία (σε βαθμό απόγνωσης) που βγαίνει από τα λόγια του κ. Γουγούση και πιστεύω πως αυτός ο σύλλογος με τα επιτεύγματά του και τη παράδοση που έχει δημιουργήσει στο βόλεϊ, έχει κερδίσει επάξια το δικαίωμα όχι απλώς να ζητάει παρακαλώντας αλλά να απαιτεί την ολοκλήρωση του κλειστού Γυμναστηρίου.
Με αφορμή τις αθλητικές επιτυχίες ας υπάρξει μια σοβαρή κινητοποίηση όλων των συντελεστών για να δώσουμε στα παιδιά μας αυτό που έχουν επανειλημμένα αποδείξει ότι αξίζουν. Κάτι που είναι περισσότερο από βέβαιο ότι θα φέρει πιο πολλά παιδιά κοντά στον αθλητισμό απομακρύνοντας τα από άλλους δυσάρεστους πειρασμούς.

Antikira είπε...

Μπράβο στα παιδιά, στον προπονητή και στην αποστολή του Γ.Σ. Αντίκυρας