Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Παράκαμψη Αράχωβας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας

«Παράκαμψη Αράχωβας»


Καταλυτική - Θετική εξέλιξη παίρνει  η ένταξη του έργου «Παράκαμψη της Αράχωβας» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μεταφορών της Νέας προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 του ΕΣΠΑ, για την ολοκλήρωση μικρού τμήματος της οριστικής μελέτης.
 Έτσι θα λυθεί το έντονο  πρόβλημα ελεύθερης και άνετης κυκλοφορίας των οχημάτων καθώς και της στάθμευσης, που δημιουργείτο λόγω του κυκλοφοριακού φόρτου από τον μεγάλο όγκο επισκεπτών στο χιονοδρομικό κέντρο τους χειμερινούς μήνες, αλλά και η μετακίνηση από και προς τον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο των Δελφών καθ’ όλη την διάρκεια του έτους. Η αποσυμφόρηση της υφιστάμενης Εθνικής Οδού που διατρέχει τον οικιστικό ιστό της Αράχωβας θα αναδείξει ακόμη περισσότερο την φυσική και παραδοσιακή της ομορφιά.
Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με το υπ’ αριθμ. πρωτ. Δ12α/οικ:440/ 28-01-2014 έγγραφό της, γνωστοποίησε στον Δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας την πρόταση αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων για το έργο: «Ολοκλήρωση μελέτης Παράκαμψης Αράχωβας» του οδικού άξονα Λιβαδειά-Αράχωβα-Δελφοί.
Το έργο της κατασκευής της παράκαμψης της Αράχωβας, έχει συνολικό μήκος περίπου 3,7 km και περιλαμβάνει μία σήραγγα κυκλοφορίας οχημάτων διπλής κατεύθυνσης μήκους περίπου 1,6 km, μία διαμήκη και τέσσερις εγκάρσιες σήραγγες διαφυγής συνολικού μήκους περίπου 1,4 km, δύο ανισόπεδους κόμβους, ένα ισόπεδο κόμβο, οκτώ γέφυρες και παράπλευρο οδικό δίκτυο. Το συνολικό κόστος υλοποίησης του έργου εκτιμάται σε 170 εκατομμύρια ευρώ, συνυπολογιζόμενου του κόστους κατασκευής και των απαλλοτριώσεων.
Από την ημερομηνία δημοσίευσης και τοιχοκόλλησης (30-01-2014) στο κατάστημα του Δήμου, εντός 30 ημερών όπως ορίζει ο νόμος (άρθρο 124 παρ. 3 του Ν. 4070/2012), οι ενδιαφερόμενοι μπορούν  να προβούν στις προβλεπόμενες ενέργειες και στην προσκόμιση νομίμων τίτλων ιδιοκτησίας για απευθείας εξαγορά, οι οποίοι θα υποβάλλονται στον φορέα εκτέλεσης του έργου (ΕΥΔΕ/ΠΑΘΕ Λεωφ. Αλεξάνδρας 205-11523 Αθήνα).


  ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια: