Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Σάρωσε η Ελλάδα στις Χρυσές Σφαίρες.

Του Λάκη Μπέλλου
Έντονο ελληνικό χρώμα είχαν οι Χρυσές Σφαίρες που απονεμήθηκαν στην 71η τελετή που διοργανώνει η Ενωση Ξένων Ανταποκριτών του Χόλιγουντ.
Οι νικητές των φετινών βραβείων είναι οι εξής: 
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ
 «12 χρόνια σκλάβος» του Αντώνη Σαμαρά, που συγκινημένος παρέλαβε το βραβείο από τον Μάρτιν Σκορσέζε. Το αφιέρωσε στην τρόικα και ευχήθηκε να μην είναι μόνο 12 χρόνια σκλάβος της, αλλά και 22 και 32 και 42 και 112 χρόνια, αν χρειαστεί.
 ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ 
 «Το εξπρές του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου», του Αγγελου Φιλιππίδη. Παραδόθηκε από τους Τούρκους για να παραλάβει το βραβείο και μετά τον ξαναπήραν για να τον μεταφέρουν στις φυλακές Μαλτεπέ, όπου βιώνει το δικό του «Εξπρές του Μεσονυχτίου».
 ΕΙΔΙΚΑ ΕΦΕ
 Στον τηλεοπτικό σταθμό STAR για τον τρόπο που εξαφανίζει από τα δελτία του το σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Β′ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ Στον Δήμο Βερύκιο για την ερμηνεία του στο δελτίο ειδήσεων του ΑLPHA της περασμένης Παρασκευής.
 Α′ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ
 Λεονάρντο ντι Γκάμπριο, Νίκος Δένδιας «Wolf of Halkidiki». Ο γκαμπριολέ υπουργός παρέλαβε τη Χρυσή Σφαίρα από την «Ελληνικός Χρυσός» και ο κ. Δένδιας κατασυγκινημένος είπε ότι το να ρίχνεις χημικά είναι παντού καλό, αλλά σαν τη Χαλκιδική δεν έχει.

 ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ 
 Και φέτος στον Αλέξη Τσίπρα, αφού όλοι οι αντίπαλοί του παραιτήθηκαν. Το βραβείο απένειμε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Στη σύντομη ομιλία του ευχαρίστησε το ελληνοαγγλικό λεξικό.
 ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΟΝΤΑΖ 
 Στη μονταζιέρα της Νέας Δημοκρατίας.
 ΚΩΜΩΔΙΑΣ 
 Στον Αδωνι Γεωργιάδη για το άφθονο γέλιο που χαρίζει σε κάθε εμφάνισή του. Η Χρυσή Σφαίρα δεν του απονεμήθηκε, αλλά του εμφυτεύθηκε.
 ΣΕΝΑΡΙΟΥ
 Εξ ημισείας η Χρυσή Σφαίρα στον Γιάννη Στουρνάρα και τον Αντώνη Σαμαρά που ξεπέρασαν το ζευγάρι Σάντρα Μπούλοκ και Τζόρτζ Κλούνεϊ στο «Gravity» για το σενάριο διαστημικής φαντασίας και την μπαρούφα ότι η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές το 2014.
 Α′ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΛΟΥ 
 «Θλιμμένη Ραχήλ», με τη Ραχήλ Μακρή γιατί είναι θλιμμένη με όσα συμβαίνουν στους Ανεξάρτητους Έλληνες.
 ΕΙΔΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ 
 Στον Χριστόδουλο Ξηρό. Το βραβείο απένειμε ο Βασίλης Παλαιοκώστας.
 ΕΙΔΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ
 «ΑΓΓΕΛΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ» «Οδηγός Διαπλοκής» («Greece Hustle»). Στον Αγγελο Φιλιππίδη και αυτή η Χρυσή Σφαίρα, ο οποίος μεταφέρθηκε πάλι από τους Τούρκους για να πάρει το δεύτερο βραβείο του στη βραδιά.
 ΕΙΔΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ 
Η Χρυσή Σφαίρα στη Χρυσή Αυγή.
 ΕΙΔΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ
Η Χρυσή Σφαίρα στους Ελληνες συνταξιούχους. Πάρ’τους κάτω!
 Οι Χρυσές Σφαίρες θεωρούνται ο προάγγελος των Οσκαρ και όλα δείχνουν ότι δεν θα αφήσουμε κι εκεί χρυσό αγαλματίδιο για αγαλματίδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: