Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Απαράδεκτο ενδεχόμενο υποβάθμισης του Υπολιμεναρχείου Αντίκυρας και του Λιμενικού Τμήματος Δομβραίνας

Ερώτηση για το ενδεχόμενο υποβάθμισης του Υπολιμεναρχείου Αντίκυρας και του Λιμενικού Τμήματος Δομβραίνας κατέθεσε προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Γιάννης Σταθάς:
 Το Υπολιμεναρχείο Αντίκυρας και το Λιμενικό Τμήμα Δομβραίνας εξυπηρετούν και επιβλέπουν ολόκληρη την ακτογραμμή του ν. Βοιωτίας, η οποία υπολογίζεται γύρω στα 170χλμ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα που διακινούνται στον Τύπο, φημολογείται ότι θα υποβαθμιστεί τόσο το Υπολιμεναρχείο Αντίκυρας, όσο και το Λιμενικό Τμήμα Δομβραίνας.

Άμεση συνέπεια της ενδεχόμενης υποβάθμισης θα είναι ο ελλιπής έλεγχος της ακτογραμμής του Κορινθιακού κόλπου, την επίβλεψη του οποίου έχουν οι δύο Λιμενικές Αρχές, ενώ οι αρμοδιότητες που θα αφαιρεθούν από αυτά θα έχουν επιπτώσεις σε όλους τους Βοιωτούς οι οποίοι εξυπηρετούνται από τις εν λόγω Λιμενικές Αρχές. Ενδεικτικά, προβλήματα θα προκύψουν όσον αφορά τις άδειες σκαφών, τις άδειες ταχυπλόων, τις άδειες αλιείας, επαγγελματικές και ερασιτεχνικές, την έκδοση Βιβλιαρίων Υγείας των ναυτικών τα οποία εκδίδει το Παράρτημα Οίκου Ναύτου του Υπολιμενραρχείου Αντίκυρας, την έκδοση των ναυτικών φυλλαδίων για τον ν. Βοιωτίας, την επίβλεψη των μεγάλων ιχθυοκαλλιεργειών που υπάρχουν κατά μήκος της ακτογραμμής του ν. Βοιωτίας και φυσικά την έρευνα και διάσωση στην θαλάσσια περιοχή του ν. Βοιωτίας.
Παράλληλα, θα δημιουργηθούν προβλήματα στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου το οποίο είναι το τρίτο μεγαλύτερο σε τονάζ λιμάνι της χώρας, καθώς και στο λιμάνι του Αγίου Ιωάννη στην περιοχή της Δομβραίνας. Επίσης, το Υπολιμεναρχείο Αντίκυρας και το Λιμενικό Τμήμα Δομβραίνας, τα οποία στεγάζονται σε παραχωρημένα κτήρια και η λειτουργία τους δεν επιβαρύνει το Δημόσιο καθώς δεν καταβάλλεται αντίτιμο ενοικίου, αντιμετωπίζουν μεγάλες ελλείψεις σε εξοπλισμό τον τελευταίο χρόνο, ενώ δημιουργούνται πρόσθετα προβλήματα από την υποστελέχωση των δύο Υπηρεσιών, καθώς υπηρετούν λιγότερα άτομα από ότι προβλέπει το Οργανόγραμμα.
Με βάση τα παραπάνω, Ερωτάται ο κ, Υπουργός:
-Ευσταθούν τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ενδέχεται η υποβάθμιση του Υπολιμεναρχείου Αντίκυρας και του Λιμενικού Τμήματος Δομβραίνας;
 Αν ναι, προτίθεται να ακυρώσει το απαράδεκτο αυτό σχέδιο υποβάθμισης;
-Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την διευκόλυνση των Λιμενικών Αρχών του ν. Βοιωτίας και την ενίσχυσή τους με το απαραίτητο προσωπικό;
Ο ερωτών βουλευτής
Σταθάς Γιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: