Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Η Ελλάδα απέκτησε πλέον 20 αναγνωρισμένες ιαματικές πηγές!

Μέχρι πριν από λίγες μέρες οι αναγνωρισμένες ιαματικές πηγές στην Ελλάδα ήταν 18.
Αυτές είναι οι ιαματικές πηγές της Σουρωτής και της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη, της Νέας Απολλωνίας στη λίμνη Βόλβη, του Λουτρακίου-Πόζαρ στην Αριδαία, οι Θέρμαι Σύλλα, του Παπαϊωάννου της Γιάλτρα και των Διαμάντη-Πεπόνα στην Αιδηψό, των Κάνιστρων στη Κασσάνδρα της Χαλκιδικής, του Παρανέστι στη Δράμα, οι Κρηνίδεςστην Καβάλα, ο Άγιος Φωκάς στην Κω, η Καλλιθέα στη Ρόδο, του Λουτρακίου-Περαχώρα στην Κόρινθο, η Λίμνη Βουλιαγμένης στον Νομό Αττικής, του Χανόπουλου στην Άρτα, των Καμένων Βούρλων στον Δήμο Αγίου Κωνσταντίνου-Μώλου, και στη Τραϊανούπολη στον Έβρο.
 Όμως πριν από λίγες μέρες η Ειδική Επιτροπή Προστασίας Φυσικών Ιαματικών Πόρων αναγνώρισε ακόμη 2 ιαματικές πηγές. Αυτές είναι οι ιαματικές πηγές στην Αγραπιδιά Φλώρινας ενώ η Αιδηψός θα έχει τη 5η αναγνωρισμένη ιαματική πηγή στη Φρύνη Σκουρτανιώτη.
Έτσι πλέον οιιαματικές πηγές είναι 20 και αυτό είναι ένα πολύ ενθαρρυντικό στοιχείο, διότι η Ελλάδα είναι μία χώρα μικρή σε μέγεθος αλλά με αμέτρητα φυσικά χαρίσματα και θα πρέπει όλο και περισσότερα από αυτά τα φυσικά χαρίσματα να γίνονται εκμεταλλεύσιμα.
Οι ενδιαφερόμενοι λουόμενοι θα μπορούν να απολαμβάνουν το μπανάκι τους σε 2 ακόμη ιαματικά λουτρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: