Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Βάφτισαν το χαράτσι Ενιαίο Φόρο Ακινήτων

– Στο "κάδρο" και τα αγροτεμάχια - Είσπραξη πάλι από ΔΕΗ
 - Κουβέλης: Ο ενιαίος φόρος ακινήτων θα ελαφρύνει τους πολίτες
- Βενιζέλος: Δεν ετέθη θέμα ανασχηματισμού – Είναι ζήτημα του πρωθυπουργού - Από τις δηλώσεις προκύπτει ότι θα υπάρξει και φόρος για τα αγροτεμάχια - Το μπαλάκι πλέον είναι στην τρόικα και εάν θα δεχθεί την πρόταση της κυβέρνησης
 Πρώτος αποχώρησε ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, είπε μεταξύ άλλων: "Θα παρουσιάσουμε στην Τρόικα κοινή πρόταση να αντικατασταθεί το ειδικό τέλος ακινήτων με ενιαίο φόρο ακινήτων, το οποίο θα συνεχίσει να εισπράττει η ΔΕΗ.

Ο ενιαίος φόρος ακινήτων θα σημάνει ελάφρυνση των Ελλήνων πολιτών και κυρίως των οικονομικά αδύναμων".
 Ακολούθησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος είπε: "Συζητήσαμε όλα τα ανοιχτά θέματα διαπραγμάτευσης με την Τρόικα, γιατί πρέπει να εκταμιευθεί η δόση και πρέπει ο Έλληνας πολίτης να προστατευτεί". Και συνέχισε: "Πρέπει να θωρακίσουμε, σε σχέση με την κρίση στην Κύπρο, όχι μόνο το τραπεζικό σύστημα, αλλά την ελληνική οικονομία. Πρέπει να περάσουμε στον ενιαίο φόρο ακινήτων και με αυτή τη θέση πάμε στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα. Ο μηχανισμός είσπραξης θα είναι για το 2013 η ΔΕΗ και για τα άλλα που θα προστεθούν, οι εφορίες. Το 2014 θα μεταφερθεί στις εφορίες, χωρίς τη ΔΕΗ".
 Λιγότερο ενθουσιώδης από τους Κουβέλη και Βενιζέλο, εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος είπε ξεκάθαρα ότι μόνο για φέτος ο ενιαίος φόρος ακινήτων θα εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ. "Προερχόμαστε στις συζητήσεις με την τρόικα με κοινές θέσεις σε όλα τα εκκρεμή θέματα", τόνισε, ενώ σε ερώτηση για το ποσοστό της μείωσης απάντησε πως "θα κάνουμε την πρότασή μας στην τρόικα και θα σας πούμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια: