Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Πολιτικός καζαμίας 2014.

Του Λάκη Μπέλλου
 Δεκαπλές εκλογές τον ερχόμενο Ιούνιο!
Ανοιχτή είναι φέτος η παρέλαση για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου με εισιτήρια απέναντι ακριβώς από τον Παπούλια
 Ο Στουρνάρας για πρώτη φορά απαισιόδοξος δηλώνει ότι βλέπει θερμαινόμενη πισίνα στο βάθος του τούνελ
 Πανηγύρι με τις μετοχές της «Εφ.Συν.». Διατέθηκε το 120% του μετοχικού κεφαλαίου.
Αποκαλύπτεται ότι μανιώδης αγοραστής είναι η «Ελληνικός Χρυσός» που πιστεύει ότι από την εφημερίδα θα βγάλει περισσότερο χρυσάφι και από τις Σκουριές
 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
 • Γίνεται η επίσημη τελετή ανάληψης της ευρωπαϊκής προεδρίας από την Ελλάδα. Λόγω αιθαλομίχλης οι ξένοι ηγέτες δεν έρχονται όλοι μαζί στην Αθήνα, αλλά μονοί-ζυγοί.
 • Η ελληνική προεδρία παρακαλεί τους πολίτες στη διάρκεια αυτού του εξαμήνου όχι μόνο τζάκι και πέλετ να μην ανάβουν, αλλά ούτε σπίρτο, γιατί η αιθαλομίχλη έχει ξεπεράσει 37 φορές τα επιτρεπόμενα όρια.

 • Οι Ελληνες πολίτες επιτέλους ξυπνούν και κάνουν την πρώτη οργανωμένη πράξη κατά των μνημονίων: σηκώνονται όλοι από τους καναπέδες -οι περισσότεροι τους έχουν ήδη κόψει για καυσόξυλα-, ανάβουν ομαδικά τα τζάκια και ντουμανιάζουν την ατμόσφαιρα. Εκατομμύρια καμινάδες δημιουργούν εφιαλτική ατμόσφαιρα, τρεις φορές σαν το Τσερνομπίλ, 18 φορές σαν τη Φουκιγιάμα και ολόιδιο σαν της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας.
 • Οι ξένοι ηγέτες τρέχουν πανικόβλητοι να φύγουν, αλλά εννοείται πως κανένα αεροπλάνο δεν μπορεί να πετάξει. Από τα σωματίδια οι Ευρωπαίοι πέφτουν κάτω σαν σπουργίτια. Ο Μπαρόζο μεταφέρεται στον «Ευαγγελισμό» και η Μέρκελ στο «Λαϊκό», όπου γίνονται συγκεντρώσεις με κεντρικό σύνθημα: «Εξω η Μέρκελ». Εισάγεται τελικά, αφού πληρώνει το εισιτήριο των 15 ευρώ, και νοσηλεύεται στην πρώτη θέση των ράντσων.
 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
 • Ο Χάρης Τομπούλογλου αθωώνεται με τον περιοριστικό όρο να του επιστραφεί η μίζα των 25.000 ευρώ με τόκο και να παρουσιάζεται στο τέλος κάθε μήνα στο Μαξίμου. Του επιστρέφονται και οι τρεις μέρες κράτησης. Αναλαμβάνει διοικητής στο «Ελενα Βενιζέλου».
 • Η ελληνική προεδρία της Ευρώπης ανακοινώνει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα εκτινάσσεται και φτάνει στο 73,4%, δηλαδή στα 234 δισ. ευρώ. Εντρομοι οι ηγέτες στη σύνοδο κορυφής εκλιπαρούν να μην αναπτυσσόμαστε τόσο γρήγορα γιατί θα εξοφλήσουμε τάχιστα και τι τόκους θα μας αρμέγουν οι τοκογλύφοι τα επόμενα χρόνια.
 • Η κατάσταση με την ατμοσφαιρική ρύπανση έχει ξεφύγει. Οι γειτονικές χώρες κλείνουν τα εναέρια σύνορα με την Ελλάδα, χωρίς όμως θεαματικά αποτελέσματα. Οι Τούρκοι διεκδικούν πάντως την αιθαλομίχλη μας και προσφεύγουν στη Χάγη, αλλά εμείς υποστηρίζουμε ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση μέχρι τα 12 μίλια είναι δική μας. Αλλεπάλληλες παραβιάσεις της αιθαλομίχλης από τους Τούρκους.
 • Στις Απόκριες η Χρυσή Αυγή εορτάζει την επέτειο των Απόκρεω που είχαν ντυθεί Χίτλερ και Κου Κλουξ Κλαν, ενώ 128 μεταμφιέζονται σε καλάσνικοφ και 14 σε τανκς.
 • Είναι ευκαιρία οι Αποκριές για τους άλλους πολιτικούς: να μεταμφιεστούν ώστε να πιουν ήρεμα ήρεμα έξω τον καφέ τους. Ο Σαμαράς μεταμφιέζεται σε Στουρνάρα και ο Στουρνάρας σε Σαμαρά, και εννοείται αποθεώνονται. Πονηρός ο Πάγκαλος μεταμφιέζεται σε γυναίκα και συγκεκριμένα σε Ζέτα Μακρυπούλια και δεν τον αναγνωρίζει κανείς.
 ΜΑΡΤΙΟΣ
 • Στις 2 Μαρτίου, στην τελετή απονομής των Οσκαρ, το βίντεο με τον Χάρη Τομπούλογλου κερδίζει το Οσκαρ Ντοκιμαντέρ στα Πράσα. Στον σύντομο ευχαριστήριο λόγο του λέει: «Ευχαριστώ πάνω απ’ όλα την κυβέρνηση που με έβαλε σ’ αυτή τη θέση… Ευχαριστώ τον Αντώνη Σαμαρά, τον Αδωνι Γεωργιάδη, τους εισαγγελέα και ανακριτή που δεν με προφυλάκισαν και έμεινα ελεύθερος… Ευχαριστώ τον θείο μου, που πάντοτε το έλεγε πως μια μέρα θα με δείχνουν πρώτη μούρη όλες οι τηλεοράσεις. Είμαι πολύ συγκινημένος… Αλλά στο κάτω κάτω, καλύτεροι είναι οι άλλοι που παίρνουν τα Οσκαρ; Μαλάκας είμαι εγώ;»
 • Η ατμόσφαιρα κάπως καθαρίζει από την αιθαλομίχλη, η Μέρκελ παίρνει εξιτήριο από το «Λαϊκό» και οι ξένοι ηγέτες ζητάνε η παραδοσιακή οικογενειακή φωτογραφία να τραβηχτεί στην Ακρόπολη, που όμως δεν υπάρχει γιατί έχει πουληθεί.
 • Ανοιχτή είναι φέτος η παρέλαση της 25ης Μαρτίου, με εισιτήρια 8.000 ευρώ, 15.000 και 25.000 απέναντι ακριβώς από τον Παπούλια και δωρεάν για τους πράκτορες της ΕΥΠ. Χορηγός φέτος για τα άρματα είναι τα «πρίτι μπρα» και για τα πολεμικά αεροπλάνα η «έξυπνη σήτα».
 ΑΠΡΙΛΙΟΣ
 • Εκτακτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, όπου αποκαλύπτεται ότι τέσσερα από τα μέλη δεν είναι εκατομμυριούχοι και διαγράφονται αμέσως. Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκει την ευκαιρία και τονίζει πως όταν τους ρωτάνε οι δημοσιογράφοι και οι πολίτες πού θα βρούνε τα χρήματα, να απαντάνε: από τα εκατομμύρια και δισεκατομμύρια που έχουν τα μέλη του και θα υπάρξει και πρωτογενές πλεόνασμα.
 • Ανακοινώνει επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ότι πήρε το προφίσιενσι στα αγγλικά και αποθεώνεται.
 • Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης παίρνει τον λόγο αμέσως μετά και προτείνει να ανακοινωθεί ότι μόλις γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ ο κατώτατος μισθός θα είναι 1.548 ευρώ και ο ανώτατος 378 ευρώ.
 • Ο Κάντας κατονομάζει 17 πρόσωπα από τα 3.575 άτομα που αναμείχθηκαν στα εξοπλιστικά προγράμματα και δεν δωροδοκήθηκαν.
 ΜΑΪΟΣ
 • Η τρόικα επιβάλλει 6 μνημόνια μαζεμένα. Τα μνημόνια με τους αριθμούς 4, 8, 12, 23, 42 και τζόκερ το μνημόνιο 7.
 • Ο Γιάννης Στουρνάρας ανεβάζει το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στα 120 χρόνια γιατί αυτό είναι και το όριο ταχύτητας στις εθνικές οδούς.
 • Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποχρεώνεται να απολύσει 1.289.342 υπαλλήλους και, επειδή δεν φτάνουν, απολύει εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους και από τη Βουλγαρία και τη Βόρεια Κορέα.
 • Ο Αδωνις Γεωργιάδης συγχωνεύει όλα τα νοσοκομεία σε ένα και μοναδικό, το οποίο ονομάζεται «Παθολογο-πνευμονο-καρδιολο-ηπατο-διαβητολο-γαστρεντερολο-γυναικολο-νευροχειρουργο-ωτορινολαρυγγολο-οφθαλμολογικό Γενικό Νοσοκομείο».
 • Ο πρωθυπουργός με διάγγελμά του τονίζει ότι δεν ήξερε τίποτα για τις ενέργειες των υπουργών του και έπεσε από τα σύννεφα.
 ΙΟΥΝΙΟΣ
 • Γίνονται ταυτόχρονα την ίδια Κυριακή οι εξής εκλογές:
 1. Ευρωεκλογές
 2. Περιφερειακές
 3. Δημοτικές
 4. Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
 5. Ιατρικού Συλλόγου Πατρών
 6. Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών
 7. Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
 8. Πανελλήνιου Συλλόγου Ποντίων
 9. Γιουροβίζιον
 10. Dancing with the Stars
 • Ο Αντώνης Σαμαράς ανακοινώνει ότι δεν γίνονται βουλευτικές εκλογές γιατί η κυβέρνηση αυτή δεν έχει συμπληρώσει 7ετία.
 • Ο Κάντας συνεχίζει να κατονομάζει όσους δωροδοκήθηκαν και διαβάζει στον ανακριτή τον τηλεφωνικό κατάλογο.
 ΙΟΥΛΙΟΣ
 • Υποδοχή της εθνικής ομάδας που κατέκτησε το Μουντιάλ της Βραζιλίας (δες αθλητικό Καζαμία Σαββάτου). Η εκδήλωση γίνεται κατά το πρότυπο των παρελάσεων. Δεν μπορεί να πλησιάσει κανείς σε απόσταση δύο χιλιομέτρων το Παναθηναϊκό Στάδιο και τους επισήμους. Ο Νίκος Δένδιας δίνει εντολή να πέσουν 5 τόνοι ληγμένα δακρυγόνα σε όσους πολίτες θέλουν να πλησιάσουν τους θριαμβευτές. Τα ΜΑΤ μπερδεύονται και ρίχνουν δακρυγόνα στους παίκτες της Εθνικής. Καρνέζης, Τοροσίδης, Κατσουράνης, Γκέκας, Σαλπιγγίδης τραυματίζονται, αλλά είναι γεμάτο το μοναδικό νοσοκομείο που υπάρχει στη χώρα μας. Στην ομιλία του ο Κάρολος Παπούλιας τονίζει ότι το 1940 ήταν κι αυτός ποδοσφαιριστής και κάνει μια τούμπα σαν του Καραγκούνη. Οταν σηκώνεται μετά από 4 μέρες πανηγυρίζει σαν τον Μήτρογλου με πυροβολισμούς και παραλίγο να καθαρίσει τον Βενιζέλο που ήταν κοντά του.
 • Με την ευκαιρία βραβεύεται και η ΑΕΚ για τον αποκλεισμό της στο Κύπελλο από τον Αγροτικό Αστέρα που ήταν πιο δύσκολο να γίνει και από την κατάκτηση του Μουντιάλ από την Ελλάδα.
 ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
 • Σκάει ο τζίτζικας, αλλά σκάει και είδηση-βόμβα: η προεδρία της Ευρώπης ανακοινώνει ότι έγινε λάθος κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας και ότι αυτό που εκτινάχθηκε κατά 73,4% δεν είναι το πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά το έλλειμμα, που ανεβαίνει κατά 234 δισεκατομμύρια ευρώ ακόμα.
 • Ο Γ. Παπανδρέου κάνει διακοπές στην Ελλάδα. Αναχωρεί για Σύρο, Τήνο, Κατάπολα, Αιγιάλη, Φολέγανδρο, Κατάπολα, Αιγιάλη, Φούρνους, Ικαρία, Παξούς, Αντίπαξο, Ιθάκη, Κέρκυρα, Ποντικονήσι, Σαμοθράκη, σαν τη Χαλκιδική δεν έχει, και πάλι Αιγιάλη, Κατάπολα, Φολέγανδρο. Μύκονο, Τήνο, Σύρο, Πειραιά.
 • Ρεκόρ τουριστών, που φτάνουν τα 23 εκατ., από τους οποίους τα 19 εκατ. είναι Γερμανοί. Μεγάλη ανάπτυξη, αφού αγοράζουν όλοι πέδιλα και άσπρες κάλτσες.
 • Συνεχίζεται αυγουστιάτικα η κατάθεση πινακίδων αυτοκινήτων στις Εφορίες και οι ουρές είναι μεγαλύτερες από τις τελευταίες μέρες του Δεκεμβρίου 2013.
 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
 • Ξεκινάει η τηλεοπτική περίοδος και στην «Ανατροπή» πρώτος καλεσμένος είναι ο Μάκης Βορίδης, που είχε μείνει κλεισμένος στα στούντιο του Μέγκα και περίμενε από τον Μάιο αυτή την πρεμιέρα. Η «Ανατροπή» έχει αλλάξει φέτος τίτλο και ονομάζεται «Ωραίο μου πλυντήριο».
 • Στον «Ενικό» μεγάλη αποκλειστικότητα. Στο στούντιο ο Γιάννης Στουρνάρας, αλλά μαζί με την πεθερά και τη μάνα του. Στις εξέδρες έχουν κληρωθεί όμως 57 άτομα από το γραφείο του Γ. Στουρνάρα που αρχίζει και λέει τα δικά του πάλι, ότι οι Ελληνες υποφορολογούνται, υποκατάσχονται, υποπλειστηριάζονται και υποπεθαίνουν.
 • Ο Βύρων Πολύδωρας κάνει δικό του κόμμα που ονομάζεται «Στρατηγός Ανεμος».
 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
 • Φοβερή μάχη στα δελτία ειδήσεων των 8, αλλά εξακολουθεί να προηγείται στις θεαματικότητες με μεγάλη διαφορά το «Κάτι Ψήνεται». Το Μέγκα για πρώτη φορά δεν ακολουθεί την εκάστοτε κυβέρνηση, γιατί δεν υπάρχει κυβέρνηση. Στο Star συνεχίζονται οι χαμηλές πτήσεις για τη Μάρα Ζαχαρέα και αντικαθίσταται από τον Θοδωρή Ρουσόπουλο. Στον ΣΚΑΪ συνεχίζονται στο δελτίο του Ευαγγελάτου οι προσυνεννοημένοι καβγάδες Τάκη Χατζή – Ελένης Καλογεροπούλου και ρίχνουν με μπαζούκας χωρίς να πετύχει ο ένας τον άλλο. Αναπαράσταση από τον Ν. Ευαγγελάτο.
 • Βρίσκεται επιτέλους ο μικρός Μπεν που έχει γίνει όμως 78 ετών και κυκλοφορεί με μπαστούνι.
 • Για πρώτη φορά ο Στουρνάρας, απαισιόδοξος, δηλώνει ότι βλέπει θερμαινόμενη πισίνα στο βάθος του τούνελ.
 ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
 • Αυξάνονται οι μισθοί κατά 130%, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τα δημοσιονομικά, αφού οι μισθοί έχουν γίνει μηδενικοί.
 • Η ανώτατη σύνταξη καθορίζεται στα 15 και η κατώτατη στα 9 ευρώ. Κάτι σαν τη μεγάλη και μικρή πίεση.
 • Ανασχηματισμός και μπαίνουν στην κυβέρνηση νέα πρόσωπα: ο Μιχάλης Λιάπης και ο Χάρης Τομπούλογλου.
 • Ο ΜΙΧ. Λιάπης αναλαμβάνει μία θέση που γνώριζε από παλιότερα: υπουργός Μεταφορών. Υφυπουργός Μεταφορών αναλαμβάνει μία γυναίκα που δεν διακρίνεται καθαρά στη φωτογραφία. Η ορκωμοσία γίνεται στη Μαλαισία από τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Στις πρώτες δηλώσεις του ο νέος υπουργός έδωσε ιδιαίτερο τόνο στην τήρηση του ΚΟΚ και επέστησε την προσοχή σε όσους κυκλοφορούν με πλαστές πινακίδες.
 • Ο Χ. Τομπούλογλου αναλαμβάνει υπουργός Ανάπτυξης και Αγλαΐας Κυριακού και στις δηλώσεις του μετά την ορκωμοσία τονίζει: «Ολοι παίρνουν υπουργεία. Μαλάκας είμαι να μην πάρω κι εγώ ένα;»
 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
 • Η κυβέρνηση αποφασίζει επιτέλους να πατήσει πόδι στην τρόικα. Διαμηνύεται στον Τόμσεν ότι δεν γίνεται δεκτό το 5ο μνημόνιο από τα 6 συνολικά που έχουν επιβληθεί μέσα στο 2014.
 • Το ΠΑΣΟΚ ξεφεύγει επιτέλους από το «5» στις δημοσκοπήσεις. Η τελευταία έρευνα εμφανίζει το ποσοστό του σε 0,8%.
 • Πανηγύρι με τις μετοχές της «Εφ.Συν». Εχει διατεθεί το 120% του μετοχικού κεφαλαίου. Αποκαλύπτεται ότι ο μανιώδης αγοραστής των μετοχών είναι η «Ελληνικός Χρυσός», που πιστεύει ότι από αυτή την εφημερίδα θα βγάλει περισσότερο χρυσάφι και από τις Σκουριές. Σε θυελλώδη συνέλευση των συνεταιριστών ακυρώνεται η πώληση μετοχών και έχουμε 12 ελαφρά τραυματίες.
 • Με κάθε τιμή βραβεύεται στο Μαξίμου ο 2.000.000ός άνεργος.
 • Φεύγει το 2014 και κεντρικό θέμα συζήτησης είναι αν μέσα στο 2014 γίναμε Βουλγαρία ή Βόρεια Κορέα ή Αιθιοπία ή Γκαμπόν ή Σουαζιλάνδη ή Κάτω Βόλτα. Η τελική εκτίμηση είναι ότι γίναμε Ελλάδα.
 πηγή:Στειριώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: