Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Ένωση Λεύκτρα 1-0

Ο ΛΟΥΚΆΣ ΓΙΑΧΡΊΤΣΗΣ ΈΔΩΣΕ ΤΗ… ΛΎΣΗ

Ο Λουκάς Γιαχρίτσης κατόρθωσε να λύσει τον «γόρδιο δεσμό» και με δικό του γκολ η Ένωση κατόρθωσε να κάμψει έστω και δύσκολα 1-0 τον Επαμεινώνδα στο ντέρμπι της αγωνιστικής και να διατηρηθεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα δυο βαθμούς μπροστά από τις Πλαταιές που ακολουθούν κατά πόδας ενώ η ομάδα των Λεύκτρων έχασε έδαφος μένοντας πίσω έξη βαθμούς από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
 Το παιχνίδι έγινε κάτω από συνεχή βροχή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με συνέπεια να έχουμε τον κακό αγωνιστικό χώρο χειρότερο, κάτι που δυσκόλευε τις προσπάθειες όλων και περισσότερο των γηπεδούχων που ήθελαν να δώσουν τον ρυθμό που έπρεπε για να φθάσουν στο γκολ και στη νίκη.

 Οι πρωτοπόροι απέδειξαν γιατί μπορούν να την… πατήσουν ανά πάσα στιγμή όπως έγινε και σε προηγούμενα παιχνίδια. Ναι μεν ήταν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο, είχαν την κατοχή της μπάλας αλλά και καλύτερη κυκλοφορία.
Δεν είχαν όμως την τελική πάσα και το «πιστεύω» για να μπορούν να μπουν με αξιώσεις μέσα στην περιοχή. Δημιούργησαν τις ευκαιρίες αλλά δεν είχαν τον κατάλληλο παίχτη στην κατάλληλη θέση. Ευτυχώς γι’ αυτούς μέτρησε η εξυπνάδα και το καθαρό μυαλό του Λουκά Γιαχρίτση. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ήταν καλύτεροι. Έδειξαν πιο ομάδα από τον Επαμεινώνδα με καλύτερη ποιότητα, έδειξαν ότι δίκαια κατέχουν την πρώτη θέση αλλά θέλουν ίσως και το κάτι παραπάνω… Η ομάδα των Λεύκτρων το πάλεψε το παιχνίδι ξέροντας ότι ίσως ήταν από τις τελευταίες ευκαιρίες να διατηρηθούν σε απόσταση βολής.
Προσπάθησαν και παρά τον βαρύ αγωνιστικό χώρο είχαν καλή κυκλοφορία αλλά ωστόσο εκτός από κάποιες στημένες φάσεις δεν μπόρεσαν ουσιαστικά να πατήσουν με αξιώσεις στην περιοχή και να απειλήσουν. Ωστόσο σε εκείνο που πρέπει να σταθούμε και αξίζει είναι στο μοναδικό γκολ που χάρισε τη νίκη στους γηπεδούχους. Και ιδιαίτερη μνεία στον Λουκά Γιαχρίτση που έδειξε για μια ακόμη φορά ότι η κατηγορία τον αδικεί.
Στο 47* βρέθηκε στην περιοχή έχοντας μπροστά του δυο αμυντικούς και φάτσα του την αριστερή γωνία του Αναστασίου. Με ένα αριστερό πλασέ έστειλε τη μπάλα εκεί που έπρεπε αιφνιδιάζοντας τους πάντες και κάνοντας έτσι το 1-0 που έμελλε να ήταν και το τελικό σκορ.
 Από κει και πέρα ο Άρης Γκουλής έδειξε την κλάση του σε δυο περιπτώσεις. Στο 23* στο φάουλ του Τσακανίκα και στο 58* στο φάουλ του Τζίκα.
 Η Ένωση θα μπορούσε να καθαρίσει το παιχνίδι με τις ευκαιρίες. Στο 30* ο Χρήστος Πλακίδας μπήκε στην περιοχή, έκανε έξυπνο ελιγμό αλλά το σουτ πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 51* ο Λουκάς Γιαχρίτσης με σουτ βολέ έξω από την περιοχή σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Στο 77* ο Πολυτάρχου από πλεονεκτική θέση έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 85* ο Χρήστος Πλακίδας μπήκε στην περιοχή και την στιγμή που ήταν έτοιμος να πλασάρει για γκολ τον πρόλαβε ο Κόκκαλης διώχνοντας μπάλα σε κόρνερ.
 Κορυφαίος του γηπέδου ο Λουκάς Γιαχρίτσης. Πολύ καλά πήγαν επίσης οι Γιάννης Γιαχρίτσης, Παπαλίτσας, , Γκουλής και Χρήστος Πλακίδας. Από τον Επαμεινώνδα πολύ καλή παρουσία είχαν ο Τζίκας, ο Παναγιώτου, ο Αναστασίου, ο Γιάννης Λάμπρου, ο Τσακανίκας και ο Βυλλιώτης.
Και γενικά στο σύνολο των ποδοσφαιριστών δεν μπορείς να βρεις κάποιον που να υστέρησε παρ’ ότι το γήπεδο δεν προσφερόταν και ιδιαίτερα για καλό και ποιοτικό ποδόσφαιρο.
 Ρεσιτάλ διαιτησίας από τον Μιχαηλίδη (Καρβούνης – Φλώτσιος Ι.).
 Tags: featured StereaSports

Δεν υπάρχουν σχόλια: