Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

ΚΟΡΥΦΗ ΓΙΑ… ΔΥΟ. ΈΝΩΣΗ – ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ 1-0

Το μεγάλο ντέρμπι της Βοιωτίας η Ένωση Άσπρων Σπιτιών Αντίκυρας κατόρθωσε να κερδίσει 1-0 τον Παρνασσό και να τον πιάσει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα δίνοντας έτσι ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό ενδιαφέρον στις δέκα τελευταίες αγωνιστικές που απομένουν και το σίγουρο είναι πλέον οτι ο τίτλος θα κριθεί πλέον στις λεπτομέρειες…
 Έγινε ένα πραγματικό ντέρμπι αντάξιο της αξίας και της φήμης των δυο ομάδων και το κυριότερο μέσα σε άριστα αθλητικά πλαίσια με όλη τη σημασία του ευ αγωνίζεσθε. Και το κυριότερο είναι οτι οι φίλαθλοι γέμισαν το γήπεδο των Άσπρων Σπιτιών δημιουργώντας μια πάρα πολύ καλή ατμόσφαιρα που σίγουρα την χρειάζονται τα Βοιωτικά γήπεδα.
Πάνω από 500 φίλαθλοι και των δυο ομάδων έδωσαν το παρόν δίνοντας και αυτοί με τη σειρά τους μια ξεχωριστή νότα στο ντέρμπι.
 Ο Γιάννης Καραμπέτσος ήταν ο παίκτης που βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή στην κατάλληλη θέση και με το γκολ που πέτυχε έκανε και τη διαφορά στο αμφίρροπο ντέρμπι όπως αυτό εξελίχθηκε και το οποίο θα λέγαμε κρίθηκε ουσιαστικά σε δυο μεγάλες φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο.



Στο 65* ο Χρήστος Δημητράς με υπερένταση και με υπερπροσπάθεια δείχνοντας μεγάλη κλάση και ισχυρά αντανακλαστικά έσωσε σίγουρο γκολ σε γυριστή κεφαλιά του Καρακατσάνη και δέκα λεπτά αργότερα το κόρνερ του Κοντογόνη και το πλασέ του Καραμπέτσου έγειραν την πλάστιγγα στο ντέρμπι. Έγινε ένα παιχνίδι που είχε καλό ρυθμό και καλή κυκλοφορία της μπάλας και από τις δυο ομάδες.
Οι γηπεδούχοι έδειχναν σε αρκετές στιγμές οτι πάταγαν καλύτερα μέσα στο γήπεδο έχοντας την ελαφρά πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά δεν μπορούσαν με τίποτα να δημιουργήσουν μεγάλες στιγμές μπροστά στην εστία του Δημητρά. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαμε να πούμε οτι υπερίσχυσαν κατά κράτος στις μεγάλες και κλασσικές ευκαιρίες που δημιούργησαν και στα δυο ημίχρονα. Μάλιστα μέχρι να δεχθούν το γκολ είχαν πέντε ανεπανάληπτες ευκαιρίες για να σκοράρουν με αποκορύφωμα βέβαια την μεγάλη απόκρουση του Δημητρά που προαναφέραμε.
Μετά το γκολ όμως δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν και η Ένωση έχοντας και το ψυχολογικό αβαντάζ θα μπορούσε να πετύχει κι ένα δεύτερο τέρμα. Να πούμε οτι στην εκπνοή αποβλήθηκε (φώτο πάνω) ο Δημήτρης Καραμπέτσος για έντονες διαμαρτυρίες ( με δεύτερη κίτρινη).
 Φάσεις & Γκολ 
 7* Ο Καλλέργης ξέφυγε της επιτήρησης των αμυντικών, πέρασε και τον Δημητρά αλλά δεν κατόρθωσε να στείλει τη μπάλα στα ανυπεράσπιστα δίχτυα αφού «μπερδεύτηκε» χωρίς να πλασάρει κιόλας. 11* Και πάλι ο Καλλέργης μπήκε από τα αριστερά και τη στιγμή που ήταν έτοιμος να πλασάρει στα δίχτυα ο Καραμπέτσος με σωτήρια προβολή έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ. 30* Σε σέντρα του Καράϊ ο Καρακλατσάνης έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε σύρριζα άουτ από το αριστερό δοκάρι. 63* Ο Μαρτιναίος με έξοχη ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή έκανε το πλασέ αλλά η μπάλα πέρασε σύρριζα άουτ από το αριστερό δοκάρι. 65* Σε σέντρα του Μαρτιναίου ο Καρακατσάνης θα πιάσει τη γυριστή κεφαλιά κι ενώ η μπάλα κατευθύνονταν στα δίχτυα ο Δημητράς με υπερένταση θα τη διώξει με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ.
75* Ο Κοντογόνης θα εκτελέσει το κόρνερ και ο αμαρκάριστος Καραμπέτσος Ι. από κοντά με πλασέ θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Δημητρά κάνοντας το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. 89* Ο Ιωάννου βγήκε μόνος τους έκανε το πλασέ αλλά ο Δημητράς Θ. έπεσε με αυτοθυσία και μπλόκαρε τη μπάλα. Όσοι αγωνίστηκαν υπερέβαλλαν εαυτούς και πρόσφεραν καλό θέαμα.
Δεν θα θέλαμε να αδικήσουμε κανέναν ποδοσφαιριστή. Πάντως κορυφαίοι οι Καραμπέτσος Ι., Καλύβας, Κάκκος, Καράϊ, Κουρελής, Καρακατσάνης.
Ο Βίκτωρας Χρήστου απέδειξε για μια ακόμη φορά οτι είναι πολύ μεγάλος διαιτητής. Έδωσε πραγματικό ρεσιτάλ συμβάλλοντας και αυτός στην πολύ καλή και ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Άριστοι και οι βοηθοί Γιάννης Φλώτσιος και Γιώργος Λιανός.
Ένωση: Δημητράς Χ., Κόλλιας, Κάκκος, Καραμπέτσος Ι., Καραμπέτσος Δ., Καλύβας, Πολυτάρχος (70* Ιωάννου Δ.), Γιαχρίτσης (74* Κοντογόνης Π.), Ιωάννου Γ., Πλακίδας, Παπαλίτσας.
Παρνασσός: Δημητράς Θ., Καράϊ, Γκαλαμέλος Λ., Τσώνης, Όλντασι (80* Γούλας), Καρακατσάνης, Γκαλαμέλος Κ. (55* λ.τ. Διβόλης), Καλλέργης (70* Τζίκας), Μαρτιναίος, Λύτρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: