Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Μεγάλη μάχη των πυροσβεστών στη Λιβαδειά

Μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε στις 14.30 το μεσημέρι της Τετάρτης, είναι σε πλήρη εξέλιξη και έθεσε σε κίνδυνο τα χωριά, Τσουκαλάδες, Χαιρώνεια, Άγιο Βλάσιο και Περαχωριό.
 Στο σημείο επιχειρούν από την στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά 105 πυροσβέστες με 47 οχήματα και 12 πυροσβεστικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.
Η επιχείρηση κατάσβεσης στο μέτωπο της πυρκαγιάς που έφθασε έξω από την Λειβαδιά απειλώντας τη νύχτα το γηροκομείο που εκκενώθηκε, συνεχίζεται με διάφορα μέσα καθώς έχουν μεταφερθεί στην περιοχή δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα, το σύνολο του εξοπλισμού των δήμων της περιοχής και της Περιφέρειας ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και εθελοντικές ομάδες.
 Συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε από την Πολεμική Αεροπορία από την δική της πλευρά επιχείρησαν 6 Κανανταίρ νέου τύπου- τούρμπο CL-415, 4 Κανανταίρ CL-215 και 2 PZL (Πεζεντέλ), κάνοντας για πολλές ώρες αρκετές δεκάδες ρίψεις.
 Οι άνεμοι ήταν ισχυρότατοι και το έργο των πιλότων δύσκολο στην τελική ιδίως φάση της αφέσεως του νερού.. . Το μέτωπο ξεπερνά τα 6 χιλιόμετρα και κυριολεκτικά βρίσκεται στις παρυφές της πόλης της Λιβαδειάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: